Gospodnetić singers


Ansambl Gospodnetić singers postoji od 1994. godine. To je mali ansambl čija brojnost ovisi o djelima koje izvode. Program mu je vrlo raznolik i sastoji se od renesansnih pjesama, kanona, duhovnih skladbi, folklora i modernih pjesama. Za svoje izvedbe ansambl je osvojio prestižne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 2014. godine djeluje u sklopu Glazbenog kluba Lisinski, kao jedna od tri sekcije Ansambla.

2016. godine je nastupio na međunarodnom natjecanju Venezia in Musica, u kategoriji Musica Sacra. Osvojio je zlatnu medalju i pobjednik je natjecanja s najvećim brojem bodova od svih zborova.

2017. godine se Ansambl okrunio s još jednim zlatom i jednim srebrom u dvjema kategorijama na Međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih sastava Festivala glazbe Zagreb 2017., gdje je u kategoriji Slobodno vokalno višeglasje opet bio pobjednik natjecanja s najvećim brojem bodova.

2018. godine je također nagrađen na 14. natjecanju pjevačkih zborova – Zagreb 2018. U studenom je Ansambl osvojio dvije nagrade – zlato i najveći broj bodova od svih ansambala na 15. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku i zlato i prvo mjesto u kategoriji Popular music, kao i natpjevavanje za grand prix, na 2. međunarodnom zborskom natjecanju Croatia Cantat u Rijeci.

2019. godina je također uspješna. Zahvaljujući plasmanu na 15. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u Sisku, Ansambl je nastupio u dvorani Lisinski na 8. razglednici kulturno-umjetničkog amaterizma RH u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Ovu godinu su obilježili korizmeni koncerti na Pasionskoj baštini i u Slatini, kao i koncert na 5. festivalu komorne glazbe u Čakovcu. Na Ist International vocal and choral competition Victoria in Croatia u lipnju, Ansambl je osvojio zlato i sudjelovao u natpjevavanju za grand prix. U listopadu je nastupio kao gost na otvorenju Međunarodnog festivala zborova Musica sacra u Vrsaru.

Ova je godina Ansamblu također važna jer slave 25 godina pjevanja.

https://www.youtube.com/watch?v=C3fQMfwebgY&feature=youtu.be



nazad