Patrick Walker Trio (UK, CRO)

Patrick Walker – violina (fiddle), gitara, vokal
Hrvoje Sudar – gitara, buzuki, vokal
Ivan Bilić – irske flaute, vokal

Patrick Walker Trio glazbeni je sastav osnovan 2013. godine u Zagrebu. Članovi skupine su glazbenici iz različitih bendova i glazbenih pravaca, a spojio ih je interes za irsku tradicionalnu glazbu. Na repertoaru trija je vesela i brza instrumentalna plesna glazba (Irish jigs & reels), te pjevne ljubavne balade i vesele poskočice iz Irske.

Patrick Walker (1963.) virtuozni je violinist i gitarist iz Wharncliffe Sidea pored Sheffielda. Danas živi na relaciji Sheffield – Zagreb. Svira irish folk, country, jazz i rock glazbu, a u Velikoj Britaniji nastupa s jazz bendom The Dizzy Club i kao solo glazbenik. U jednom od Sheffieldskih pubova ima i vlastitu irish folk večer. Svirao je u SecretNoise, George Faux & Patrick Walker, The Rainsaints, Kate Green & The Taproot String Band, Big Wide World, The Revolution i Patrick Walker & Brian Gilmer duo.

Hrvoje Sudar (1983.) gitarist je benda Primavara i Slip te basist u etno bendu Vuge. Iskusio je različite glazbene žanrove, a uz irsku aktivno se bavi i hrvatskom, makedonskom i bosanskom etno glazbom kao član bendova Pät i Remetski tamburaši i puce.

Ivan Bilić bavi se sviranjem tradicionalne traverso flaute i irskih frulica već desetak godina, sa sastavima koji izvode irsku tradicionalnu (Mrs. Ferris Pighouse Collection, Slip, Tri Fir) te srednjevjekovnu glazbu (Ansamblu Forfaitz). Bio je i vanjski suradnik u bendovima Arieb Azhar & Shamrock Rovers, Flogiston, James Cannon &The Sinners te plesnim skupinama Irish Maiden i Celtic Fantasy.

www.facebook.com/patrickwalkertrio



nazad